Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Συμμετοχή μαθητών στον Λογοτεχνικό – Καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών με θέμα « Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Με αγάπη και ευαισθησία οι μαθητές της λογοτεχνικής και καλλιτεχνικής ομάδας του 20ου Γυμνασίου δημιούργησαν α)τρία διηγήματα σε ψηφιακή μορφή περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες ζωής που 
βιώνει ένα παιδί πρόσφυγας 


β) δύο ψηφιακά ημερολόγια του 2016 με θέμα το παιδί Πρόσφυγας Στο πρώτο καταγράφονται στιγμιότυπα συγκλονιστικών εμπειριών παράνομης μετανάστευσης παιδιών ,ενώ στο δεύτερο οι μαθητές ζωγράφισαν για τα δικαιώματα των Παιδιών και μετέτρεψαν τις εικαστικές δημιουργίες σε σελίδες ημερολογίου ,συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια κλίματος ανοχής και αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν άδικα δίχως να φταίνε. 
Τα ηλεκτρονικά ημερολόγια μπορείτε να δείτε πατώντας την ετικέτα καινοτόμες δράσεις  στην αρχική σελίδα του μπλόγκ. 
 Με αυτές τις δημιουργικές δράσεις αποφάσισαν να συμμετέχουν στον Λογοτεχνικό – Καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών με θέμα « Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Γιατί κανένας δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας. Ο πόλεμος είναι η αιτία»
Ο στόχος του διαγωνισμού δεν ήταν η ανταγωνιστική διαδικασία, αλλά η ευκαιρία να εκφράσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας με τον δημιουργικό τους λόγο τον προβληματισμό τους και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

       Τα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά βιβλία μπορείτε να δείτε πατώντας την ετικέτα Δημιουργική γραφή στην αρχική      σελίδα του μλόγκ μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου