Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αφιέρωμα στα δολοφονημένα παιδιά

                      H εκδίκηση των χαμένων παιδιών 


Είμαστε η θεατρική ομάδα  του προγράμματος Αγωγής Υγείας  του 20ου Γυμνασίου Πάτρας  με τίτλο «Οι δημοκρατικές αξίες: στυλοβάτης της  κοινωνικής ζωής: ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, αυτοεκτίμηση, αλληλεγγύη».
«Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» λέγεται το δρώμενο που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε  στη σημερινή εκδήλωση  και είναι αφιερωμένο στα παιδιά πρόσφυγες, θύματα των πολέμων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σήμερα υπάρχουν σχεδόν 60.000.000 ξεριζωμένοι άνθρωποι στον κόσμο εκ των οποίων 50% παιδιά. Επιπλέον 10.000 παιδιά, τα οποία ταξίδευαν ασυνόδευτα στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν εξαφανιστεί. Παιδιά που στερούνται το σύνολο σχεδόν των δικαιωμάτων τους ,που αγωνίζονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για την επιβίωσή τους, που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σε έναν σκληρό κόσμο  κοινωνικής ανισότητας και αδικίας, παιδιά που πεθαίνουν χωρίς να προλάβουν να ζήσουν ή να πάρουν απάντηση στο ερώτημα  ποιοι και γιατί τα δολοφόνησαν.
Στόχος της παρουσίασής μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων ,το να σηκώσουμε επιτέλους  το βλέμμα από τα μικρά ή τα μεγάλα, τα φανταστικά ή τα πραγματικά βάρη της προσωπικής μας ζωής  και να το στρέψουμε σταθερά  πάνω στον πόνο, τον τρόμο και την απελπισία που κρύβουν μέσα  τους εκατομμύρια παιδικές ψυχές. .. Όχι από διάθεση φιλανθρωπίας ,αλλά από  θέση αλληλεγγύης. Ας γίνουν  και δικό μας πρόταγμα τα λόγια του συγγραφέα Χρόνη Μίσσιου 
« Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. 
Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. 
Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. 
Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. 
Με το δικό σου βλέμμα…»
Εμψυχώτριες:Ασπρογέρακα Διονυσία ,Μανωλοπούλου Κωνσταντίνα
             Στιγμιότυπα από τις πρόβες μαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου