Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
20ο Γυμνάσιο Πατρών

Αναδιοργανώνοντας την κουλτούρα της κοινωνικής μας ζωής………..

Πανό  κατασκευασμένο από μαθητές

¨Όπως γνωρίζετε, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι», τα οποία  βρίσκονται σε κρίση παγκοσμίως. Δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ανασφάλεια, αδικία και έλλειψη αξιοπρέπειας σε όλον τον κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση οι συνεχείς πόλεμοι οδηγούν εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους στη φτώχεια και στην περιθωριοποίηση.Ο κόσμος έχει επειγόντως ανάγκη από μια διαφορετικού τύπου αντίδραση από τη φιλανθρωπία και διαφορετικού τύπου ηγεσία από τις αποσπασματικές, μεμονωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αντιστρέψει τις συνέπειες αυτής της κρίσης.

   ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ;
 Τ
ο πρόγραμμά μας εντάσσεται στο δίκτυο Ενεργοί -έφηβοι πολίτες με θέμα Οι Δημοκρατικές αξίες ,στυλοβάτης της κοινωνικής ζωής και είμαστε εδώ για αυτό το σκοπό για να γίνουμε πιο υπεύθυνοι άνθρωποι
ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  ΜΑΣ;
 Ο στόχος μας  είναι  η απόκτηση γνώσης και εμπειρίας. Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί , ώστε να διαφωτίσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε και έτσι μέσα από τη γνώση και τον ανθρωπισμό να προάγουμε μια διαφορετική κουλτούρα καθημερινότητας τόσο στο σχολείο, όσο και στην οικογένεια αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρό μας.
Το να σιωπούμε είναι καταναγκασμός , ανελευθερία ,μιζέρια εξαθλίωση Αυτό που προέχει είναι η γνώση , η αγωνιστικότητα και η αλληλεγγύη. Ας μην θέτουμε λοιπόν σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή . Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο...

o                               Τι είναι όμως η Δημοκρατία; 
o   Πως αντιλαμβανόμαστε την ισότητα
o   και την αξία του να είμαστε διαφορετικοί; 
o   Πως ορίζεται  αυτή η αξία  ως πράξη επικοινωνίας;
Επιχειρήθηκε από όλους μας  η προσέγγιση των εννοιών με:
·       ψηφιακή διερεύνηση
·       βιωματική δράση,
·       κοινωνική συμμετοχή σε δρώμενα πολιτιστικά
·       στα πλαίσια ενός νέου μοντέλου εναλλακτικής κοινωνικο-πολιτισμικής μάθησης.
Βραβευμένη ζωγραφιά μαθήτριάς μας σε διαγωνισμό κατά του κοινωνικού Ρατσισμού
Θα σας παρουσιάσουμε κάποιες από τις δραστηριότητές μας που μας άγγιξαν ιδιαίτερα και   ελπίζουμε να νιώσετε όπως νιώσαμε και εμείς.
Οι ψηφιακές μας εργασίες αφορούν: τη φτώχεια στο σύγχρονο κόσμο,
Την παραβίαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού αλλά και τα παιδιά του πολέμου
Τα παιδιά για τα παιδιά, οι άνθρωποι για τον άνθρωπο. Με αυτές τις σκέψεις και σε αυτή την τόσο πιεστική και κρίσιμη συγκυρία, καλούμε όλους τους συμμαθητές μας να δείξουμε το δρόμο της αλληλεγγύης στα παιδιά πρόσφυγες Σε κάθε σχολείο λοιπόν, σε κάθε γειτονιά, όλη η Ελλάδα μια ανοιχτή αγκαλιά, για να κάνουμε πράξη τα λόγια του ποιητή:

Μοίρα των αθώων είσαι η δική μου μοίρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου