Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμιο κίνημα για Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες -Υπογράψτε κι εσείς!ΕΛΛΑΔΑ
4/1
Παγκόσμιο κίνημα για Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες -Υπογράψτε κι εσείς! 
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα ΓράμματαΕκτυπώστε το Αρθροmail to

Τις 38.000 ξεπερνούσαν το βράδυ της Δευτέρας οι υπογραφές των πολιτών στο ψήφισμα που "τρέχει" στο Διαδίκτυο με στόχο να δοθεί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά, για τη φιλόξενη αγκαλιά που προσφέρουν στους πρόσφυγες.
Πρόκειται για μια καμπάνια που διοργανώνεται απο το κίνημα AVAAZ, ένα παγκόσμιο κίνημα με πάνω απο 42 εκατομμύρια μέλη, που φέρνει τη φωνη των πολιτών στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων
"Αυτή βράβευση με Νόμπελ Ειρήνης θα έστελνε ένα μήνυμα ανθρωπιάς σε όλη την Ευρώπη" λέει στο Mega ο Σπύρος Λημναίος, υπεύθυνος επικοινωνίας του AVAAZ, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη ιδέα ήρθε πρόσφατα από ένα μέλος του κινήματος από την Αθήνα, την Αλκμήνη.
Όπως αναφέρεται στη σελίδα του ψηφίσματος, είναι σημαντικό να υπογράψει κανείς γιατί:
"Απλοί άνθρωποι, στα νησιά του Αιγαίου έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους στους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο, παρόλο που οι ίδιοι βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση.
Οι πράξεις τους και οι θυσίες τους δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες γιατί συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, και αποτελούν ξεκάθαρα παραδείγματα αγάπης για όλο τον κόσμο, για να χρησιμοποιηθούν και να μάθουν από αυτά!
Η βράβευσή τους με το Νόμπελ Ειρήνης θα έστελνε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από την Ελλάδα, προς όλο τον κόσμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου